Spoken word

Al van kind af aan heeft Leonie een grote liefde voor de Nederlandse taal. Als tiener schreef ze toneelstukken, losse verhaaltjes op rijm en liedjes. Vanaf haar 16e schreef ze gedichten, waarmee ze o.a. de Overijsselse voorronde van de Kunstbende won in zowel 2006, 2007 en 2008. Ze won de 3e prijs in de Enschedese voorronde van Write Now! in 2007. In die periode deed Leonie tevens mee aan optredens via De School der Poezië en ‘versgedicht’, onderdeel van de VSB Poeziëprijs.

In 2017 pakte ze het schrijven weer op en maakte de voorstelling ‘Ze Raast’, i.s.m. componist Joram Feitsma onder de naam The Piano Poets. In de zomer van 2019 maakte Leonie de voorstelling ‘Bewegende Deeltjes’, i.s.m. zangeres Daphne Horsten en danses Margot Kerstens, onder de naam Collectief D.C. al Fine. In 2020 werkte zij met Daphne Horsten aan de nieuwe voorstelling ‘Waterpas’, met spoken word en akoestische zang. Waterpas zou op Delft Fringe festival spelen, maar dat werd door Corona afgelast.


Bewegende deeltjes (2019)

Soms is het beter je niet uit te spreken
Met de stroming mee te zwemmen
Met de winden mee te waaien
Soms is het beter je niet uit te spreken
Eeuwig blijven zweven
In die donkerblauwe lucht
Maar wat als je zeeziek wordt?


Collectief D.C. al Fine was een ‘onderzoekscollectief’ en bestond uit Leonie Kuhlmann, Daphne Horsten en Margot Kerstens. In Bewegende deeltjes werd akoestische zang, gesproken woord en dans gecombineerd tot modern muziektheater. Een ritmische vertelling die nog een tijdje nazingt.

Ze Raast – The Piano Poets (2018)

Geef me meer
meer eten, meer slapen
meer yoga, meer praten, meer stappen
meer fietsen, meer grappen, meer bietsen
meer geld en meer spullen, meer liefde, meer trots.

The Piano Poets zijn kinderen van de burnout-maatschappij. Ze razen maar door, verlangend naar stilte. Ze brengen ‘pianopoëzie’: muzikale gedichten voorgedragen op minimal piano music. Een geheimzinnige, melancholische sound waarbij je kunt ontsnappen aan het geraas van de stad.

I.sm. Joram Feitsma: https://soundcloud.com/joramfeitsma