Film

In 2013 ontstond Leonie’s wens om een eigen fictiefilm te maken. Filmmaken voelde voor haar als iets magisch: je creëert personages en een verhaal waarin je als kijker wordt meegevoerd. Ze volgde een filmcursus en maakte met vrienden twee korte fictiefilms: ‘Ik besta ook nog’ en ‘Oppassen’. Dit vond ze zo leuk dat ze doorging met filmmaken. In die jaren daarna maakte Leonie met vrienden nog drie films: Roos, Pandapunten en Zusjes.
Het filmmaken wakkerde Leonie’s makerschap aan en inspireerde haar om ook het schrijven en theatermaken weer op te pakken. En haar beroep ervan te maken.

Binnenkort komt hier meer informatie over de film ‘Dat Komt Door de Maan’, die Leonie in het 2020-2021 maakte, met steun van het Amarte Fonds.


Zusjes (2017)

Deze korte film gaat over de tweelingzusjes Eef en Sophie. Ze zijn heel erg hecht met elkaar, tot Eef besluit haar vriend achterna te gaan die een baan krijgt in Canada. Leonie’s premisse is dat liefde alleen kan bestaan als je elkaar ruimte geeft. En je niet vastklampt aan elkaar, zoals deze zusjes doen. Ook gaat Zusjes over ‘eigen keuzes maken’: wat is dat, eigen keuzes? Gaan die dan per definitie niet over je naasten? Hebben die daar niks mee te maken en ook niks over te zeggen? En is kiezen voor je naasten niet ook voor jezelf?

2017 – Script, regie, productie, montage, actrice


Pandapunten (2016)

Lisa en Bastian zijn allebei student in Amsterdam. Als ze hun derde date hebben, voelt Lisa de druk om met Bastian naar bed te gaan. Gemixte signalen, de druk om niet leuk gevonden te worden en de druk om geen ‘pandapunten’ meer te krijgen spelen in deze film de hoofdrol. Een onbewuste voorloper op de #metoodiscussie.

2016 – Script, regie, productie, montage.


Roos (2014)

“Polderen op wereldschaal, dat is wat we nodig hebben.. Duurzaamheid gaat niet alleen om windmolens of om elektrische auto’s. Het gaat om het besef dat het zo niet verder kan. Dat we uitsterven met z’n allen. Denken jullie daar echt niet over na? ”
In haar zoektocht om de wereld te veranderen, stuit de idealistische Roos op de hardnekkige realiteit. Hoe draag je iets bij aan de wereld die zo complex is geworden?

2014 – Regie, script, productie, montage.


Oppassen (2014)

Een komische film over de klassieke strijd tussen twee mannen om één beeldschone vrouw. Jasper is smoorverliefd op Merel, met wie hij eindelijk een date heeft geregeld. Merel vraagt hem op te halen bij haar oppasadresje en terwijl zij zich klaar maakt moet Jasper ‘eventjes op Kai letten’. Kai is echter ook verliefd op zijn oppas en gaat op oorlogspad. In de paar minuten die hij heeft probeert hij Jaspers leven zo zuur mogelijk te maken, in de hoop Merel voor zichzelf te winnen. Hij wil immers met haar trouwen!

2014 – Regie, script, co-productie, co-montage.


Ik besta ook nog (2014)

In ‘Ik besta ook’ nog staat Nora’s perfectionisme haar relatie met Gijs in de weg. In alles wil ze de beste zijn: ze wil cum laude afstuderen, een sportschoollichaam hebben en een rijk sociaal leven onderhouden. Maar hoe perfect is je leven, als je geen energie over hebt voor je relatie?

2014 – Regie, script, productie, montage.